UDEN | Als gevolg van COVID-19, blijven veel mensen langdurige klachten ervaren. Vanuit Wolbert Fysio is de werkgroep COVID-19 opgericht om optimale zorg te bieden. De werkgroep bestaat uit gespecialiseerde fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten en psychologen.

Uit huidig onderzoek blijkt dat 75-80% van de mensen die in het ziekenhuis belanden door een COVID-19 infectie, gemiddeld 21 dagen in het ziekenhuis verblijven. Ook blijkt dat 20-25% van deze mensen op de intensive care (IC) belanden. Een langdurige periode van ziek zijn heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Er kan, vaak in combinatie, sprake zijn van lichamelijke klachten (spierzwakte, gewichtsverlies, stem- en slikproblemen), cognitieve klachten (geheugenverlies en concentratiestoornis), maar ook van psychische klachten als angst en depressie. Mede door de aanwezigheid van andere chronische aandoeningen (zoals COPD, diabetes en hart- en vaatziekten), is het van belang dat gespecialiseerde zorgprofessionals snel aan de slag gaan met een patiënt.

Door samenwerking met het REACH-netwerk, ontstaan vanuit het UMC Amsterdam (Rehabilitation After Critical Illness and Hospital discharge), is de werkgroep optimaal op de hoogte van de meest recente inzichten over de revalidatie van deze specifieke doelgroep.

“Voor de regio Uden, Boekel, Nistelrode en de omliggende dorpen, kunnen we u op deze manier spoedig de zorg bieden die patiënten nodig hebben” aldus longfysiotherapeut Michiel Kuipers namens het behandelteam van Wolbert Fysio. Voor een intake kunt u bellen op 0413-264879 of bezoek de website www.wolbert-fysio.nl en stuur een mail. Deze multidisciplinaire zorg wordt vergoed vanuit de zorgverzekeraars.

Link naar artikel: https://www.kliknieuws.nl/regio/uden/164547/wolbert-fysio-neemt-initiatief-voor-revalidatie-na-covid-19-